dimecres, 8 d’agost de 2007

Joc literari


Exercici de vacances: es tracta d'escriure un final diferent per al conte "Colors", de l'escriptor Josep Maria Tibau, segons proposa ell mateix al seu bloc:

http://jmtibau.blogspot.com/

Reprodueixo el conte:

"En un primer moment, el negre ho envaïa tot, creant un fons uniforme i poc esperançador, sense que s’albirés en l’horitzó la intenció de cedir ni tan sols un punt de terreny guanyat. Donava la sensació que una eternitat buida havia arribat, conquerint tot l’espai possible, deixant al seu lloc un regust amarg. Llavors, quasi sense voler, de l’angle inferior esquerre, una línia blau cel puja en diagonal, prima i delicada, eixamplant-se lentament mentre avança. Gairebé al mateix temps, sense cridar massa l’atenció en un principi, unes ínfimes taques verdes comencen a créixer arreu, com sembrades per un pagès metòdic i pacient. Després, tot es succeeix amb una acceleració creixent. Taques grogues, taronja i morades van guanyant terreny prenent formes capricioses, per a deixar pas més tard a nous colors que no semblen acabar-se mai, com portats per vents de tot el món. Quasi al final, un vermell apassionat ho esquitxa tot, sense miraments, omplint l’espai de vida."

Qui s'hi anima?

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

Gràcies de tot cor per la difusió que fas dels meus jocs literaris que, d'altra banda, m'han permès coneixer el teu blog. Per tal de visitar-te sovint, et crearé un enllaç a la secció de blogs literaris, i et proposo que facis el mateix per a agermanar els nostres blogs. Salutacions.