Hem parlat de la novel·la, a partir de diferents llibres que tracten el tema, entre els quals un que recomano vivament: “La maleta de l’escriptor”, d’Isidre Grau.
Em sembla útil que cadascú faci un repàs del naixement i de la història de la novel.la, i no només de la novel.la catalana. Això, evidentment, només ho hem suggerit durant la sessió, però és important saber d’on venim, perquè formem part d’una cultura literària concreta, la catalana, que així mateix forma part d’una altra, universal.
Tot i que parlar de la novel.la com a gènere seria vastíssim, hem apuntat algunes idees (d’autors diversos): l’anticipació, la lleugeresa, la rapidesa, la multiplicitat, l’exactitud, el temps narratiu...
També hem dedicat una estona a la prosa poètica, i hem constatat que té elements que l’acosten a la poesia (la simbologia, el ritme...) i altres que la fan més pròxima a la prosa, com el fet de tenir una mínima trama narrativa.
Hem llegit i comentat la prosa poètica de Mercè Rodoreda publicada al bloc, i una altra de Josep Surinyach.
Hem llegit també dues descripcions de personatges, de les dues Montses, que properament publicarem en aquest bloc.
I això és tot! Ha acabat el curset...
Ho dic amb una mica de melangia, perquè us trobaré a faltar. La proposta és que provem de no perdre el contacte: aquest bloc, ara més que mai, és de totes i tots, i m’agradaria molt que fos un punt de trobada. Cal perdre la por d’entrar-hi i de publicar-hi, doncs. També pot funcionar com a fòrum d’opinions, de suggerència de trobades, etcètera.
A veure si ho aconseguim!
Roser Iborra Plans
1 comentari:
Hola a tots, soc Montse Soler. Ahir vàrem estar parlant amb la Roser d'una activitat programada per aquest cap de setmana.
El dissabte dia 17 de març, a l'Hostal la Serra de Llaers es fa musica tradicional. Ho organitzen el grup Randellaires i comença a partir de les 11 del matí. Es preveu que duri tot el dia i es cantaran cançons i cançons. A veure si us animeu.
Publica un comentari a l'entrada