dimecres, 7 de març del 2007

Resum de la sisena sessió


Vam instal.lar-nos a l’aula d’informàtica del centre, on també farem les dues sessions que queden.
La primera part va ser teòrica: vam aprofundir una mica en el paper del narrador, i vam insistir en diferenciar-lo de l’autor. El narrador sempré és una ficció literària, fins i tot quan una narració està escrita en primera persona i són, posem el cas extrem, unes memòries.
Vam comentar les dificultats de canvi de persona gramatical, i a partir del fragment de Solitud, de Víctor Català, que ja estava publicat al bloc, i que vam copiar en un document de word a cada ordinador, vam traslladar el primer paràgraf a primera persona, però ens vam adonar que també havíem de triar el narrador entre els dos personatges possibles, Mila o Matias, i vam fer els dos exercicis.
A continuació, vam “penjar” els dos escrits resultants al bloc del curset, i també vam afegir-hi dues imatges. Això ens va permetre veure una mica el funcionament intern del bloc.
Com a “deures”, vam proposar el canvi de primera persona a tercera a partir del text “La pluja”, de Joan Miralpeix, que prèviament havíem comentat i corregit tots plegats.