dimecres, 12 de desembre del 2007

La revista Reduccions crea un consell assessor i dedica un número a Joan Maragall


La revista poètica Reduccions ha creat un consell assessor format per vuit escriptors del Principat, València i les Illes Balears. El director de la revista, Lluís Solà, diu que amb aquest ens es vol mostrar la presència “real” als territoris de cultura i parla catalana. El nou consell estarà format per Sam Abrams, Antoni Ferrer, Xavier Macià, Isidre Martínez Marzo, Biel Mesquida, Margalida Pons, Lluís Roda Balaguer i Josep Maria Sala Valldaura.
La revista, que és la més important que es publica de poesia catalana, acaba de publicar el número 88 dedicat a la poesia de Joan Maragall.

- Àudio: Lluís Solà, director de Reduccions, 1


Segons ha explicat Lluís Solà, si la presència de la revista a Internet “ha ampliat els territoris” a Reduccions, el nou consell assessor amplia “la mirada de persones amants i expertes en la poesia dels Països Catalans”. El nou consell assessor ajudarà “a fer un seguiment” de l'actualitat i l'activitat poètica. L’ens no es dona per tancat i es podria ampliar segons les necessitats.
Aquest consell ha començat a treballar en els volums que sortiran fins al 2010, dedicats a la poesia de Maria Mercè Marçal, Agustí Bartra i Màrius Torres.

La poesia de Joan Maragall

En el número 88 de Reduccions s'analitza la poesia de Joan Maragall amb estudis del propi Lluís Solà, Sam Abrams i Jordi Julià. Pel que fa a l'apartat de poesia catalana, aquest número presenta poemes inèdits de Lluís Alpera, Susanna Rafart, Carles Duarte, Jorge Brotons, Jordi Nopca, Begonya Pozo i Víctor Sunyol. També s’hi presenten versos dels poetes americans E.E. Cummings, que ha traduït Alfred Sargatal, i de l'hongarès György Somlyó, traduït per Eduard J.Verger. Francesc Codina ha estat el coordinador d'aquest número.
El director de la revista ha destacat que la publicació hagi ampliat la seva difusió i coneixement. Actualment, Reduccions compta amb 279 subscriptors i amb 13 altes noves durant el darrer any. D'aquestes, quatre són de biblioteques.
La revista també ha renovat l'acord amb Caixa de Manlleu. L’entitat d’estalvi farà arribar exemplars de cada número a 19 universitats del territori de parla catalana i 34 centres d'ensenyament de la comarca.
Reduccions és una publicació periòdica dedicada a la poesia. El seu primer número va aparèixer el gener de 1977 i ha estat un punt de referència de l'activitat poètica. La revista publica textos i n'examina les tendències, però també inclou assajos sobre la poesia de tots els temps i publica textos inèdits d'autors coneguts.


(Informació d'osona.com)