divendres, 19 de gener del 2007

Resum de la primera sessió


Aquesta primera sessió, introduïda per la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Manlleu, M.Rosa Cullell, va resultar, al meu entendre, una mica desordenada: en part perquè la gent anava arribant de mica en mica, i sobretot perquè la presència de les càmeres de TVO distorsionaven el discurs. Però, en fi, tot es fa a fi de bé, que diuen. Espero que ho anirem corregint.
Vam dedicar una part del temps a presentar-nos, a partir de dues preguntes:
- Quin llibre llegeixes actualment?
- Què n’esperes, del curset?
Per sort, vam poder constatar que tots els alumnes són grans lectors, la qual cosa posa un coixí indispensable al fet d’escriure.
També vam parlar de literatura i compromís, de la necessitat ineludible de reescriure, etc.
Pel que fa a la part pràctica, vaig proposar un petit escrit: “Descripció de la cuina de casa teva”, que vam escriure a raig, sense dedicar-hi gaire temps.
En realitat es tractava d’una petita trampa, d’encarar-nos a una dificultat òbvia: en una cuina hi ha massa coses!
Els resultats van ser molt encoratjadors i molt diversos, i vam anar comentant els resultats: des de qui va obviar la descripció i va començar a escriure una història fins a qui en feia una descripció minuciosa de catàleg, passant per la ironia i la descripció més poètica.
El proper dia contrastarem aquests escrits (ampliats o reduïts posteriorment, a casa) amb una descripció d’una cuina feta per Mercè Rodoreda. I crec que quedarà clara una cosa: escriure, entre moltes altres coses, és triar!
Per cert, algú s'anima (encara que no vingui al curset) a fer la descripció de la cuina de la fotografia? I parlant de tot: d'on deu ser?